Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zoete kip
recipe image
voor zoete kip aannemen
zonder nadenken geloven
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Chinees
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
4 tot 5 personen
  • 500 Gram kipfilet,
  • Bloem,
  • Paneermeel,
  • 2 eieren,
  • Gember siroop,
  • Tomaten ketchup,
  • Sambal Brandal,
  • Sesamzaad olie,
  • Aragide olie,
  • vers stuk gember,
  • peper,
  • zout,
  • Knoflook
Werkwijze voor dit gerecht

Leg de kip plat in een plastic zak in de vriezer tot dat die aangevroren is. Snij dan de kip in lange dunne reepjes. (Ongeveer 1/2 cm dik).
Wentel de kippen reepjes door twee eetlepels bloem.
Doe de paneermeel in een diep bord.
Klop een ei met wat water in een diep bord en wentel daar de kippenreepjes stuk voor stuk door om daar na door de paneermeel te halen.

Maak de aragide olie goed warm, niet te heet en doe daar een stuk verse gember in. Dit is om de smaak van de aragide olie te neutralizeren.
Bak de kip goud bruin en houd die in een verwarmde oven op temperatuur.

Saus.
Verwarm volgende in een pan en voeg daar wat water toe.
3 Eetlepels Gember siroop,
4 Eetlepels Tomaten ketchup,
1/2 theelepel Smabal Brandal
1/2 theelepel sesam zaad olie
1 uitgeknepen knofloof
peper, zout

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 185 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...