Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Worteltjes cake
wortels
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Wortels
Hoeveel
20 plakjes
  • Boter
  • Bloem
  • 200 gr wortels
  • 1 sinaasappel 
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • zout
  • 1½ dl zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 75 gr walnoten
  • 75 gr krenten
  • 1 bakje crème baquette
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 185ºC.
  2. Vet een cakeblik in met boter en bestuif het met bloem.
  3. Rasp de wortels fijn.
  4. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil dun af.
  5. Meng het bakmeel, de vanillesuiker, de suiker, de kaneel, de sinaasappelrasp, en een flinke snuf zout met elkaar.
  6. Klop de olie en losgeklopte eieren erdoor.
  7. Hak de noten grof en meng ze met het wortelsap en de krenten door het beslag.
  8. Schep het beslag in de vorm.
  9. Bak de cake in het midden van de oven in 45 – 50 min. mooi bruin en gaar(een in de cake gestoken satéprikker komt er dan droog uit ).
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 165 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...