Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Walnotentaart
Één van de meest gezonde taarten die er bestaan.
walnoten
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
12 stukjes
  • 175 gram gerstemeel, gezeefd
  • 100 gram fructose
  • Zout
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram fructose
  • 200 gram walnoten
  • 2 dl slagroom
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voorverwarmen op 150 graden.
  2. In een kom gerstemeel, 100 gram fructose en zout doen. De boter in stukjes erdoor mengen en tot een stevig deeg kneden.
  3. Bekleed een vorm van 24 cm. met bakpapier en druk het deeg hierin uit.
  4. In een pan de overige fructose op een zacht vuur laten karamelliseren.
  5. Daarna 1 eetlepel heet water toevoegen!
  6. Slagroom toevoegen en al roerend verwarmen tot de karamel is opgelost.
  7. Voeg de walnoten toe en laat ze even meekoken.
  8. Giet het notenmengsel op het deeg en bak de taart in ongeveer 45 minuten. www.gebakenzo.nl
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 205 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...