Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tortilla’s met rijst

Men serveert de tortilla met rijst, salsa saus, ijsbergsla en een tomaat.

Eventueel kan men in de tortilla nog quorn gebruiken of groenten naar keuze.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Mexicaans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Hapjes, Tapas, Snacks
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Paprika's
Tomaten
Ui
Hoeveel
4 porties
  • 4 grote tortilla’s\
  • 1 kleine paprika (fijne reepjes)
  • 1 ajuin (fijne reepjes),
  • enkele champignons (gesneden),
  • gemalen kaas,
  • mexican salsa saus van bv. Devos Lemmens,
  • rijst,
  • ijsbergsla en tomaat,
  • olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Allereerst de rijst koken.
  2. De tortilla’s worden besmeerd met de salsa saus (eventueel enkele druppeltjes tabasco).
  3. Daarna de gemalen kaas erover strooien.
  4. De paprika, ajuin en champignons worden eventueel voorgebakken of men legt ze rauw op de tortilla’s. De tortilla’s worden daarna dubbel geplooid.
  5. Olijfolie in een pan op een zacht vuurtje en de tortilla’s worden hierin gebakken totdat ze goudbruin zien.
  6. De rest van de salsa saus warmt men op om bij het gerecht te eten.

Men serveert de tortilla met rijst, salsa saus, ijsbergsla en een tomaat.

Eventueel kan men in de tortilla nog quorn gebruiken of groenten naar keuze.

Door Evi

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 122 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...