Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tagliatelle zalm & garnalen
Oh het kan zo lekker simpel zijn .... en snel!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Pasta
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Zalm
Hoeveel
4 - 5 personen
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 1blikje tomatenpuree,
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 dl witte wijn,
  • 1dl slagroom,
  • 100 gram garnalen,
  • 100 gram zalmblokjes (gerookte zalm, gesneden),
  • 50 gram oude geraspte kaas,
  • 250 gram tagliatelle
Werkwijze voor dit gerecht

Kook de pasta al dente.
Een laagje olie in de pan verwarmen. Hierin twee tenen knoflook fijngesneden fruiten. Dan het blikje tomatenpuree erbij. Dit even mee fruiten. Witte wijn erbij even laten sudderen, daarna slagroom toevoegen.
De garnalen en de zalm erbij, nog even goed doorwarmen, niet meer laten koken, klaar.

Je kunt ook de helft van de garnalen erbij doen en dan de saus even pureren met een staafmixer en dan pas de rest van de garnalen toevoegen. Vind je de saus te dun dan kun je hem een beetje binden met allesbinder. (of wat bloem of maïzena vooraf door de slagroom roeren).

De tagliatelle op (voorverwarmde) borden scheppen en de saus erover verdelen.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 128 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...