Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Salade pommes de terre

Party of bijgerecht; Hollands met een Mediterraanse touch. Fris bij een glaasje wijn op een warme zomeravond. Stukje (warm) stokbrood erbij.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Hapjes
Tapas
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Porties
15
  • Aardappels - 3 a 4 kilo vastkokend
  • Spekjes- 2 pakjes
  • Olijven - 1 blik zwarte, zonder pitten
  • Gegrilde paprika - 1 potje
  • Kappertjes - half potje
  • Zilveruitjes - heel potje
  • Radijsjes - 1 bosje
  • Groentebouillon - 1 blokje(of 2)
  • Rode uien - 2 a 3
  • Dille - een bakje vers
  • Yoghurt en
  • Mayonaise
  • Peper en zout.
Werkwijze voor dit gerecht

Voorbereiding:
Voor het lekkerste resultaat verdient het aanbeveling om de salade een dag van te voren al te maken........

Schil de piepers in blokjes(niet te klein) en kook ze net NIET gaar.
Koel/spoel ze af en leg ze in een lauw bouillon badje voor een paar uur.(voor gebruik wel weer afgieten hoor!)
Ondertussen: Snij de pitloze olijven in tweëen
Snij de zilveruitjes in tweëen
Rode uien in dunne ringen en in 4-en.
Radijsjes in dikke plakjes
Gegrilde paprika in reepjes
Spekjes uitbakken en vet afgieten
Dille in kleine stukjes knippen/snijden

En jawel als alles koel is kan je het bij elkaar in een reuze schaal mengen
Saus: 2/3 mayonaise - 1/3 yoghurt best veel!! Bij elkaar welhaast een halve liter.
Alles goed maar niet te wild mengen, want de ingrediënten mogen niet kapot geroerd (daarom mogen bv de aardappels niet te gaar zijn want dan krijg je een dikke huzaren prak en dat willen we juist niet. Dan een nachtje in de koelkast dus. Bon apetit

Nog wat tips
Maak een dag van te voren voor het lekkerste resultaat.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 103 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...