Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rapensteeltjes -, Raapstelen - ofwel Keeltjes - stampot.
recipe image

Mijn favoriete voorjaarsgroente!
Onbekend en daardoor vaak onbemind, wat jammer is want het is een super lekker fris knapperige groente.
"Ons" ma maakte er in Brabant Keeltjesstamp van, vleesje d'r bij, en een bietje jus.
Heerlijk!
rapensteeltjes

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Aardappels
Vlees
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Hoeveel
4 personen
  • 3 a 4 bosjes raapstelen
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • half pakje margarine
  • beetje melk
  • 4 bieflapjes
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Schil de erpel, of als je een voorgeschilde zak heb gekocht, zet ze op met een beetje zout en kook ze 20 minuutjes, ondertusssen ...
  2. Snij de bosjes raapstelen in kleine stukjes, gebruik de blaadjes en de steeltjes. Worteltjes alleen als ze niet al te zanderig zijn.
  3. Was deze  door ze in een met water gevulde gootsteen te doen, even roeren en daarna het zand laten bezinken. De gesneden groente blijft drijven en kan je dus makkelijk(met de hand?) in een vergiet scheppen.
  4. Als de aardappels bijna gaar zijn kan je de bieflappen(baklapjes) braden. Bak deze langer dan biefstuk, zo'n minuut of 10-12 totaal.
  5. Prak de aardappels als ze gaar zijn met een stamper.
  6. Roer de gesneden raapstelen er doorheen en voeg een scheutje melk toe, breng al roerende snel weer op temperatuur.
  7. Bieflappen zijn nu ook klaar, schep de Keeltjesstampot op de borden naast de bieflapjes. En jaaaa, maak alvast een klein kuiltje.
  8. Maak jus door gewoon 2 jus-lepels water toe te voegen aan de koekepan met bieflap-bak-vet, even laten koken en klaar.
  9. Klein schepje in het kuiltje Lachen
  10. Opdienen en smullen.
Nog wat tips

Rauw, fris en knapperig!
 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 108 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...