Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pannenkoeken gevuld met Mascarpone en Cr. fraîche
Gemaakt door een Keukenprinses, donderdag 24 september 2009
Ook een fijne voor in de pannenkoeken-encyclopedie.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Toetjes & Desserts
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
15 ofzo
  • Kant en klare pannenkoeken of Pannenkoekenmeel van Honig,
  • 1 citroen
  • poedersuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 doosjes mascarpone
  • 2 grote bekers crème fraîche
Werkwijze voor dit gerecht

Pannenkoeken bakken en op een bord weg zetten.
De mascarpone en crème fraîche door elkaar mengen, naar smaak wat poedersuiker er door heen, en het zakje vanille suiker, citroen uitpersen en door het mengseltje roeren.

Dit mengseltje in de vriezer doen, ongeveer 1 uurtje, pannenkoeken warm maken in magnetron of even in de koekenpan, dan met een ijsschepper bolletjes uit het mengseltje scheppen, en in de warme pannenkoek doen,
Deze in een driehoekje vouwen, poedersuiker over de pannenkoek en......smullen maar.

Door Ines

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 139 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
  • Shirley Temple
    Ik hou van retro. Ik hou van kitsch. En ik hou van cocktails. Maar niet alle cocktails houden van mij. Daarom: Shirley...
  • Kip met pistache, rozen, saffraan, honing
    Ottolenghi heeft weer een nieuw kookboek, Simpel, las ik gisteren in het NRC. Nog een kookboek? Heb ik dat nodig? Eerlijk gezegd staat...
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....