Reviews
Mosselen in fluweelzachte knoflook-kerry-room
Zeeuwse mosselen natuurlijk.

Voor een heerlijk voorgerechtje.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Mosselen
Hoeveel
ingrediënten zijn per persoon
- 80 a 100 gram gekookte mosselen zonder schelp (vers of voorgekookt, dus géén zure mosselen uit een potje)
- klein stukje verse prei
- eetlepel bloem
- theelepel kerrie
- 1/2 teen knoflook
- 1/8 liter slagroom
- versgemalen peper en zout naar smaak
Werkwijze voor dit gerecht
- Neem een kookpan met anti-aanbak-laag. Bak de verse mosselen 5 minuten op hoog vuur in hun eigen kookvocht zonder boter.
- Voeg zeer dun gesneden preiringen toe en dan achtereenvolgens de bloem, de knoflook de kerrie, peper en zout (scheut bouillon kan ook).
- Zet het vuur laag (niet laten walmen) en roer alles goed zodat de ingredienten kort met elkaar garen in de pan.
- Voeg de ongeslagen slagroom toe en roer het geheel tot een gladde saus-massa.
- Als het gerecht te dun is even laten inkoken. Is het gerecht te dik, dan telkens een eetlepel water toevoegen.
- In ieder geval niet een te hoog vuur als de room is toegevoegd. Wel regelmatig roeren.