Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Mosselen in fluweelzachte knoflook-kerry-room
recipe image
Zeeuwse mosselen natuurlijk.  MosselenVoor een heerlijk voorgerechtje.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Mosselen
Hoeveel
ingrediënten zijn per persoon
  • 80 a 100 gram gekookte mosselen zonder schelp (vers of voorgekookt, dus géén zure mosselen uit een potje) 
  • klein stukje verse prei
  • eetlepel bloem
  • theelepel kerrie
  • 1/2 teen knoflook
  • 1/8 liter slagroom
  • versgemalen peper en zout naar smaak
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Neem een kookpan met anti-aanbak-laag. Bak de verse mosselen 5 minuten op hoog vuur in hun eigen kookvocht zonder boter.
  2. Voeg zeer dun gesneden preiringen toe en dan achtereenvolgens de bloem, de knoflook de kerrie, peper en zout (scheut bouillon kan ook).
  3. Zet het vuur laag (niet laten walmen) en roer alles goed zodat de ingredienten kort met elkaar garen in de pan.
  4. Voeg de ongeslagen slagroom toe en roer het geheel tot een gladde saus-massa.
  5. Als het gerecht te dun is even laten inkoken. Is het gerecht te dik, dan telkens een eetlepel water toevoegen.
  6. In ieder geval niet een te hoog vuur als de room is toegevoegd. Wel regelmatig roeren.
Nog wat tips

Serveer het voorgerecht in een klein ovenschaaltje of een kom op een groot onderbord met ernaast een gepofte aardappel of geroosterd casino-wit brood.
Het geheel garneren met bijvoorbeeld een restantje flinterdunne preiringen of verse dille, een takje rode bessen en een schijfje citroen.
Variatie: de mosselen kunt U ook vervangen door een in blokjes gesneden stevige witvissoort en/of grote noorse garnalen.
Eet u smakelijk...

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 84 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...