Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Lasagne di mama
recipe image

Lasagne wordt bereid met dunne pastabladen.  Dus dat zijn meerdere bladen (meervoud)

Één pastablad wordt een lasagna blad genoemd (enkelvoud)

In het Nederlands wordt dit gerecht dus foutief lasagna genoemd, in het Italiaans wordt het aangeduid met lasagne (meervoud). Ook het hele gerecht noemt men in het Italiaans lasagne al forno (bladen uit de oven).

Mijn moeder was altijd fan van ovenschotels en ze maakte regelmatig deze heerlijke lasagne, vandaar de naam.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Pasta
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Gehakt
Tomaten
Ui
Lasagne
Hoeveel
6 personen
  • 30 g roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 1 wortel, in kleine stukjes gehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 500 gr rundergehakt
  • 150 gr kippenlevers, fijn gesneden
  • 250 ml tomatenpuree
  • kwart liter rode wijn
  • 2 eetlepels peterselie, fijn gehakt
  • 375 g (verse) lasagne bladen
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Bechamelsaus:

  • 60 g roomboter
  • 40 g bloem
  • 550 ml melk
  • halve theelepel nootmuskaat
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de olie en boter in een koekenpan.
  2. Bak de ui, wortel en de bleekselderij op matig vuur tot ze zacht zijn.
  3. Blijf roeren. Zet het vuur hoger.
  4. Doe het gehakt erbij en laat het bruin worden. Rullen met een vork.
  5. Kippenlevers erbij en bak deze tot ze van kleur veranderen.
  6. Doe de tomatenpuree, wijn en peterselie erbij.  Breng het mengsel aan de kook.
  7. Zet het vuur laag en laat het mengsel 45 minuten zacht koken.
  8. Haal van het vuur en maak nu de Bechamelsaus
  9. Smelt  de boter in een pannetje op laag vuur.
  10. Bloem erbij en roer het geheel 1 minuut door.
  11. Haal de pan van het vuur en roer de melk er geleidelijk door.
  12. Zet de pan weer op het vuur en roer constant tot de saus kookt en begint in te dikken. Laat de saus nog een minuutje pruttelen. Voeg de nootmuskaat toe. Beetje zout en peper toevoegen.
  13. Snijd de lasagnebladen op maat voor de diep ovenschaal.
  14. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  15. Vet de ovenschaal licht in en begin met een dun laagje saus op de bodem.
  16. Schep daar een laagje bechamelsaus op. 
  17. Dan een laag lasagnebladen hierop leggen.
  18. Ga om en om verder met de laagjes en eindig met een laagje bechamelsaus.
  19. Strooi dan nog wat Parmezaanse kaas erover.
  20. Bak de lasagne 35-40 minuten in de oven.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 116 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...