Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Langevinger rumtaart
Gemaakt door een Keukenprinses, zondag 18 oktober 2009
Om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
  • 3 pakken lange vingers
  • 2 dl melk
  • 2 glaasjes rum
  • voor de creme:
    200 gr brio of roomboter
    150 gr witte basterd suiker
    2 eieren
    2 zakjes vanille suiker

springvorm van 26 cm

Werkwijze voor dit gerecht

Eerst de creme maken.
Doe alles in kom  dan 10 minuten mixen tot een gladde massa is ontstaan.
Melk en rum bij elkaar doen. Dan de lange vingers in de melk dopen.(in en er weer uit.)
Doe de lange vingerd en de creme in de springvorm :
1e laag: lange vingers (suikerkant boven.)
2e laag: helft van de creme.
3e laag: lange vingers (suikerkant boven).
4e laag: 2e helft van de creme.
5e laag: lange vingers (suikerkant onder)

Plaats een bord op de lange vingers en laat dit een nacht in de koelkast staan.(minimaal 3 uur)
Klop de slagroom , suiker naar smaak toevoegen en over de lange vingers heendoen.
en je hebt een heerlijke taart.

Door: Marga

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 143 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
  • Shirley Temple
    Ik hou van retro. Ik hou van kitsch. En ik hou van cocktails. Maar niet alle cocktails houden van mij. Daarom: Shirley...
  • Kip met pistache, rozen, saffraan, honing
    Ottolenghi heeft weer een nieuw kookboek, Simpel, las ik gisteren in het NRC. Nog een kookboek? Heb ik dat nodig? Eerlijk gezegd staat...
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....