By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door iemand voor het oude Groeiend Kookboek
Dit is heel eenvoudig om te maken duurt maar 20 minuten. |
1. Oven op 200 graden verwarmen.
2. Bloem zeven,witte suiker en het zout toevoegen in een grote ronde kom.
3. Voeg de stukjes zeer koude boter toe en meng zodat alles op een korrelige massa lijkt.
4.Eierdooiers toevoegen en nogmaals roeren tot een kreumelig deeg ontstaat.
5. Neem er 1/4 van het mengsel uit en bewaar voor straks.
6.Laat het deeg een paar uur rusten ofwel tot de dag nadien.
7. Neem een ingeboterde taartvorm van ongeveer 20 cm en bedek de bodem en wanden met het deeg en druk goed aan.
8.Doe de appels met de bruine suiker een soeplepel zelfrijzende boem,kaneel en nootmuskaat in een grote kom en roer door elkaar.
9. Doe dit mengsel op het deeg in de taartvorm.
10.Bedek het afzonderkijk gehouden deeg over de appels.
11. Plaats de taart in de voorverwarmde oven voor 15 min. op 200 graden C.
12. Verlaag dan de temperatuur tot 175 graden en laat nog 20 minuten verder bakken zodat de top van de taart goudbruin is.
Door: Denis de Muylder
Voor de snelle bakkers: Je kan natuurlijk ook klaargekocht kreumeldeeg gebruiken.