Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Koude vispasta salade
Met de smaak van de zee.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Pasta
Schaal- en Schelpdieren
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Macaroni
Tonijn
Zalm
Hoeveel
4 a 6 personen
  • (blikje) tonijn
  • (blikje) zalm
  • pakje rivierkreeftjes
  • kappertjes
  • 1 verse citroen
  • pakje verse basilicum
  • klein blikje tomatenpuree
  • macaroni
  • blokje bouillon
  • zout
  • peper
  • suiker
  • vetsin
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • fles witte wijn
Werkwijze voor dit gerecht
Maak eerst de zalm schoon. Ui en knoflook fijnhakken. Tonijn, zalm en rivierkreeftjes bij elkaar doen, tomatenpuree, kruiden, ui en knoflook naar smaak toevoegen (behalve de vetsin), die voeg je toe terwijl je de vis kort bakt.Je bakt de vis in een beetje olijfolie.
Ondertussen zet je de pasta op met het blokje bouillon, dit komt de smaak ten goede van de pasta.Een klein scheutje olie bij het water toevoegen waarin de pasta kookt, zodat deze niet gaat plakken.Als de pasta gaar is afgieten.
Als de vis bijna klaar is, voeg je kappertjes en basilicum toe.Nu is alles klaar, voeg alles samen en zet het net zo lang in de koelkast, todat de salade koud is.
Als deze koud is, of lauwwarm, pers je de citroen uit en meng deze door de salade.

Door: Mariken
Nog wat tips
Schenk er een heerlijk gekoeld glas witte wijn bij, en je bent klaar voor een zwoele zomerse avond.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 95 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...