Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip-druivensalade

Frisse salade als (borrel)hapje of voorgerecht

Ingrediënten
In één oogopslag
Gerecht
Koude voorgerechten
Hapjes
Snack
Hoeveel
4 personen
  • 1 pond blauwe druiven
  • 150 gr kipfilet
  • bouillonblokje (kip)
  • 1 ons zachte jonge kaas of Emmenthaler
  • 2 sjalotjes
  • yoghurt
  • mayonaise
  • mosterd
  • (kerriepoeder)
Werkwijze voor dit gerecht

Kook de kipfilet in water waarin bouillonblokje in een half uurtje gaar. Was intussen de druiven, halveer en ontpit ze en doe ze in een schaal. Snijd de kaas in kleine blokjes en doe ze bij de druiven. Snijd de sjalotjes fijn. Maak naar eigen smaak en inzicht van de yoghurt, mayo, mosterd,  (en kerriepoeder) en de sjalotjes een dressing. Snijd de gekookte kipfilet in kleine stukjes of trek het met twee vorken tot "draadjes". Voeg het bij de druiven en de kaas. Meng de dressing er door en zet het een uurtje in de koelkast.

Door: Berry Tolle

Nog wat tips
Lekker in de zomer, met stokbrood met kruidenboter, cambozola of ander "beleg" (wat je maar lekker vindt!)en een lekker koud witbiertje.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 175 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...