Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip met kaas
De titel van dit recept klinkt goed krachtdadig (daadkrachtig?), maar niet verfijnd.  Meer in het genre "K*t met peren". 
Desalniettemin voedzaam en vullend zoals de schrijver ook zelf al opmerkt in het recept : " Let wel op, dit gerecht is heel machtig".
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kaas
Kip
Hoeveel
4 pers.
  • 500 gram kipfilet
  • klein doosje boursin
  • doosje smeerkaas (de goedkoopste, deze zijn wat zouter)
  • zakje geraspte kaas
  • kleins gesnipperd sjalotje
  • zout
  • peper
  • olie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij de kip in kleine stukjes en bak deze in weinig olie gaar samen met het sjalotje.
  2. Smelt in een pannetje op een laag vuurtje de boursin.
  3. Als deze volledig gesmolten is voegt men de geraspte kaas toe. Blijf wel goed roeren, het brand snel aan.
  4. Zodra de boursin bijna gesmolten is voegt men de smeerkaas toe. Deze zorgt er voor dat het geheel wat zouter wordt.
  5. Zodra alle kaas gesmolten is voegt men de sjalot en kip toe.
  6. Laat het geheel op een laag pitje een kwartier doorgaren.

Eet smakelijk

Nog wat tips

Serveer het geheel met een frisse salade en pasta. Let wel op, dit gerecht is heel machtig.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 154 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...