Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Javaanse Bami
Gemaakt door Rob Maspaitella, woensdag 30 september 2009
Mie
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
3 tot 4 personen
  • 1 pak eiermie (Conimex)
  • 1 prei
  • ½ Chinese kool
  • 200gr. Taugé
  • 100gr. Sperzieboontjes (van te voren breken en 3 min. koken, even af laten koelen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dubbele kipfilets
  • 1 ui,
  • Wokolie (Conimex)
  • 6 el. Ketjap Manis
  • 1tl. Sambal Brandal
  • sap van een ½ citroen.
Werkwijze voor dit gerecht

Kipfilets in water gaar koken. Het kookvocht gebruiken om de mie erin te weken/garen.
Ui en knoflook in olie eerst aanfruiten,sambal erbij en daarna het kippenvlees meebakken.
Kool en prei fijnsnijden en onder goed roeren even mee laten bakken.
Sperzieboontjes toevoegen en ook even mee laten bakken, wel goed blijven omscheppen.
Doe de ketjap en citroensap erbij en zet het vuur laag. Laat alles ong. 5 min. bakken.
Voeg de uitgelekte mie toe laat deze meebakken tot deze gaar bijna gaar is.
Maak de taugé schoon en schep deze door de mie-schotel.

 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 182 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
  • Shirley Temple
    Ik hou van retro. Ik hou van kitsch. En ik hou van cocktails. Maar niet alle cocktails houden van mij. Daarom: Shirley...
  • Kip met pistache, rozen, saffraan, honing
    Ottolenghi heeft weer een nieuw kookboek, Simpel, las ik gisteren in het NRC. Nog een kookboek? Heb ik dat nodig? Eerlijk gezegd staat...
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....