Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gehakt Toetoep
Dit recept heet eigenlijk "Gehakt Toetoep á la tante Thera", want die maakte het altijd.
Toeptoep betekent: afgesloten, bedekt, dicht gemaakt met een 'dekseltje' van aardappelpuree.

Lekker en gemakkelijk!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Koken
Oven
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Gehakt
Hoeveel
2 personen
  • 3 ons rundergehakt
  • boter of margarine
  • 150 gr. champignons
  • 1 ui
  • knoflook (naar smaak)
  • 1 bosje fijngehakte radijsjes
  • 1 potje wortel/doperwtjes ... of vers nog beter..
  • 2 tomaten (in stukjes snijden)
  • wat paneermeel, of fijngemaakte beschuiten
  • bouillonblok (naar smaak)
  • peper
  • aardappelpuree
  • boter (klontjes over de puree)
Werkwijze voor dit gerecht
  1. alles opbakken in boter, te beginnen met ui en knoflook, dan gehakt erbij, en dan de verse  groenten (probeer die een beetje knapperig te houden)
  2. doe dit alles in vuurvast schaaltje
  3. puree maken
  4. mengsel in het schaaltje afdekken met een laagje puree
  5. paneermeel (of  beschuitkruim)  erover
  6. hier en daar een klontje boter, en een scheutje ketjap
  7. in de oven zetten (over ca.180oC of stand 3) totdat er een mooi korstje te zien is
Nog wat tips
Eten met komkommer in het zuur en sambel.

i.p.v. in een ovenschotel en afdekken met aardappelpuree, kun je dit gerecht ook gewoon met rijst eten, dan gaat het mengsel niet in de oven, maar wordt het alleen gebraden, en.... dan heet het natuurlijk niet meer "Gehakt Toetoep", want dan is het dus niet afgedekt, maar.... "Gehakt Ter-boeka".
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 115 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...