Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gecarameliseerde appeltjes
recipe image
Gemaakt door Frank Toornent, vrijdag 06 november 2009
 Zo uit de hand? .. of iets leuks mee doen? Elstar
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Gerecht
IJs & Sorbets
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Appels
Hoeveel
4 porties
  • 4 elstars,
  • 3eetlepels kristalsuiker,
  • mespuntje kaneel,
  • 2eetlepels calvados,
  • vanillesaus,
  • kaneelijs
  • 25 gram bakboter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. schil de appels maak hier partjes van niet te dun.
  2. laat de boter smelten laat hem iets bruin worden.
  3. doe de appeltjes erin laat dit lekker bakken en veel roeren.
  4. doe de suiker erbij laat het geheel lekker carameliseren.
  5. doe de kaneel erbij even omroeren besprenkel op laatste de calvados erbij en laat dit even flamberen.
  6. maak op een bord een spiegel van vanillesaus verdeel de appeltjes op het midden van het bord en doe hier boven op een bol kaneelijs en bestrooi het met geheel met poedersuiker.

eet smakelijk

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 134 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
  • Shirley Temple
    Ik hou van retro. Ik hou van kitsch. En ik hou van cocktails. Maar niet alle cocktails houden van mij. Daarom: Shirley...
  • Kip met pistache, rozen, saffraan, honing
    Ottolenghi heeft weer een nieuw kookboek, Simpel, las ik gisteren in het NRC. Nog een kookboek? Heb ik dat nodig? Eerlijk gezegd staat...
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....