Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Fruitcake (variant op de engelse fruitcake)
Hey Fruit Cake are you Nuts?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
een plak of 20
  • 350 gram ongebleekte bloem
  • 2 afgestreken el wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 125 gram roomboter
  • 75 gram gedroogde abrikozen ongezwaveld
  • 75 gram dadels
  • 75 gram cranberry’s
  • (evt. ipv bovengenoemde vruchten 225 gram tutti frutti)
  • 100 gram rozijnen ongezwaveld
  • 125 ml melk
  • 2 eieren
  • Rasp van 1 onbespoten sinaasappel
  • 5-6 el sinaasappelsap
  • 3 el acaciahoning
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Cakeblik of tulband invetten.
  3. Bloem, wijnsteenbakpoeder en koekkruiden zeven.
  4. Boter in stukjes snijden en door het meel kneden tot er een kruimeldeeg ontstaat.
  5. Vruchten in stukjes snijden en toevoegen met de melk, geklopte eieren, sinaasappelrasp en sinaasappelsap.Honing erdoor roeren en alles goed mengen.
  6. In de tulbandvorm scheppen en 45 minuten bakken.
  7. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is voor je hem uit de oven haalt.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 168 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...