Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Max ten Oever , woensdag 23 september 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ja het is echt heel lekker, en ik kan het weten want het is mijn oma.
Frikadel pan
Dit is een gehaktschoteltje bij de rijst, uit de oven. Lekker en gemakkelijk!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Rijst
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Gehakt
  • 1 pond gehakt(half om half)(half rund, half varken, dus)
  • 1 grote ui en 1 kleinere
  • blikje santen,( of van een blok)
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • ketoembar (gemalen is goed,nl. beter te mengen)
  • 2 djeroekpoeroetblaadjes (= lemoenblaadjes,of evt. stukjes citroenschil)
  • 1 grote gekookte aardappel(kruimige) ....mag ook 2...
  • wat ontbijtspek, of andere spekjes
  • ketjap
  • wat citroensap (mag ook uit een flesje)
  • boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Doe het gehakt in een grote kom.
  2. ui erboven raspen(grof) een kleinere ui fijnsnijden en ook erin doen
  3. scheut santen erbij (indien dit van een blok is eerst even smelten natuurlijk)
  4. eieren breken en erbij doen, peper en zout en 2 theelepels ketoembar erdoor roeren.
  5. ontbijtspek in stukjes snijden, en ook erdoor mengen
  6. gekookte aardappel(of 2 dus) (grof prakken) en erdoor
  7. als je héél ijverig bent, bak je de stukjes spek eerst even uit, of in de magnetron (hoeft niet echt)
  8. alles in vuurvast schaaltje, aandrukken, klontjes boter hier en daar er over, en ook scheutjes ketjap,( een beetje citroensap door de ketjap mengen)
Nog wat tips

Oven voorverwarmen op 200 0C Sja hoelang er in? Hangt ervan af hoe diep je schaal is. Een niet te diepe schaal is het best.
Steeds even kijken, of het al sist en borrelt, en een bruinkleurtje krijgt.
Logisch eten met rijst en groente gerechten bijv. Oerap, of indisch slaatje, of wat ook maar..

Smakelijk eten toegewenst door omamanis!
p.s.: niet verder vertellen.....!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 165 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...