Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Fantasie Ovenschotel
recipe image
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Gehakt
Hoeveel
4 personen
  • 750 Gram Rundergehakt.
  • 750 Gram Aardappels.
  • 3 Plakjes Ham in reepjes gesneden.
  • 3 Paprika’s.
  • 2 Eetl.Mexicaanse Wereldkruiden.
  • 4 Uien.
  • 4 Schijven Ananas.
  • 1 Banaan.
  • 1 Zakje Mix voor Aardappelschotel(Knorr)
  • 1 Zakje Mozarella kaas.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Bak het gehakt rul.
  2. Snijd de ui in ringen en fruit deze even.
  3. Bak de paprika even licht aan en doe deze door het gehakt met de kruiden.
  4. Kook de aardappels beetgaar en maak er schijfjes van.
  5. Vet een oven schaal in.
  6. Doe hier de helft van de aardappelschijfjes in daarop het gehaktmengsel,daarboven op plakjes banaan, en de helft van de uiringen.
  7. Dan de andere helft van de aardappelschijfjes.
  8. Daarboven op de schijven ananas,en de resterende uiringen,en de reepjes ham.
  9. Strooi er een klein beetje paprikapoeder naar eigen smaak over.
  10. Schenk hier over de saus en de kaas.
  11. Zet het geheel in de oven bij een temperatuur van 180 graden en laat het 45 min staan tot er een bruin korstje op zit.
Serveer er een frisse ijsbergsalade bij.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 126 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...