Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Andijviestampot met mosterdsaus

Stampotten zijn gemakkelijke éénpans maaltijden en bovendien erg gezonde winterkost.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Stamppotten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Andijvie
Hoeveel
4 personen
1 kg. aardappelen,
1 rookworst,
150 g. magere rookspekblokjes,
1 ui,
2 el. bloem,
melk 1/4 lt.
1/4 bouillontablet,
1-2el mosterd,
350 gram andijvie.
Werkwijze voor dit gerecht
De aardappelen schillen, in 4 stukken snijden en in 3 dl. water aan de kook brengen.
De andijvie in heel smalle reepjes snijden.
De worst wassen, op de aardappelen leggen en samen gaarkoken in 30 min.
De rookspekjes in wat bakboter of margarine zachtjes uitbakken,
2 el. spekvet eruit scheppen en dan de ui, die u eerst snippert, op de spekjes scheppen.
Het spekvet in een steelpannetje met 1 el. bakboter opnieuw verhitten en de bloem erbij roeren.
Melk, 1/4 lt. in delen toevoegen en al roerend steeds aan de kook brengen. Het bouillontablet in de saus oplossen en deze 5 min. al roerend zachtjes verwarmen. Daarna de mosterd erbij roeren.

De rookworst uit de pan nemen, de aardappelen afgieten en vervolgens fijnstampen en met 1 dl. melk smeuïg roeren. De spekjes met de uien en het bakvet en de andijvie door de puree mengen, de rookworst erop leggen en de mosterdsaus apart erbij serveren.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 186 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...