By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Tim De Roeck
Ze zeggen dat het Lente is, want ... het is aspergetijd. De aspergestekers gaan weer op pad. Hier alvast een fijn lente receptje, maar eerst nog even dit uit de wikipedia: Een van de bekendste soorten is de Noorse kreeft of langoustine, niet te verwarren met de langoest. Deze laatste soort wordt veel groter maar mist de scharen, die de langoustine wel heeft. In landen rond de Middellandse Zee wordt de bereide langoustine 'scampo' genoemd (meervoud scampi), in Nederland en België wordt de term scampi gebruikt voor de reuzegarnaal, met daar als meervoud scampi's |
Kook de aardappelen een 15 minuutjes in gezouten water.
Laat ze na het koken uitlekken en afkoelen.
Snijd ze in blokjes en doe ze in een kom.
Voeg de olijfolie, azijn en pijpajuintjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Door: Manuela