Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
5 feestaardappeltjes
recipe image
Gemaakt door Davy Jacobs, donderdag 15 april 2010
Hollanders weest niet bevreesd.
Fama is geen wonderbaarlijk bijzonder ingrediënt maar een merk culinaire margarine.
Fama-margarine
Ik weet niet of het in Nederland verkrijgbaar is. Ik heb het in ieder geval nog nooit in de koeling van één van de vele Amsterdamse supermarkten zien liggen.
Het lijkt me ook niet cruciaal voor dit gerecht.
Fama
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Crème fraîche
Zalm
Hoeveel
4 personen
  • 20 kleine aardappeltjes
  • Fama
  • wat zure room
  • 1 schijfje ganzenlever
  • 1/2 fles porto
  • 1 truffel (5 à 10 gr)
  • 2 eetlepels Parmezaanse schilfers
  • 1 pakje panchetta
  • 120 gr verse zalm
  • 4 eetlepels kaviaar
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel peterselie
  • kervel
  • half teentje knoflook
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook de aardappeltjes gaar, snij het hoedje eraf en haal ze leeg.
  2. Pureer met Fama en zure room en breng op smaak met zout en peper.
  3. Vul de aardappeltjes met de gewone puree.
  4. Kook de porto in tot stroop.
  5. Leg de panchetta tussen boterpapier en droog hem op 50° in de oven.
  6. Beleg 2 aardappelen met een stukje ganzenlever en overgiet met de portosiroop.
  7. Beleg 2 aardappeltjes met de look en de peterselie en daarop de truffel en de panchetta.
  8. Beleg 1 patatje met verse zalm, de kaviaar en een lepel zure room.
  9. Versier met kervel.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 180 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...