Sour Cream koffiecake
Beschrijving
Warme noten,kaneel en rozijnen cake. mmmmm Het water loopt me al in de mond!
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Bakken
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Koek & Snoep
Hoeveel
12 of meer punten
  • 1/2 cup boter/margarine
  • 1 cup suiker
  • 1 tl. vanille, of 2 zakjes van. suiker
  • 1 cup (200ml.) creme fraiche = zure room
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 cups bloem (witte) ca. 325 gram
  • 1 1/2 tl. bakpoeder
  • 1 tl. baking soda (zuiveringszout)
  • 1/4 tl. zout,
  • 1 cup gehakte walnoten of pecannoten,
  • 1/2 cup suiker,
  • 1 tl. kaneel
  • 1 cup rozijnen
  • 1 eetlepel karnemelk (alleen als het deeg te droog is).

1 cup = ca. 1 koffiekop

Werkwijze voor dit gerecht
  1. Mix de boter en 1 cup suiker totdat het licht is en zacht.
  2. Eieren en vanille erbij mixen, en de zure room.
  3. Zeef meel, bakpoeder, zout en zuiveringszout er in gedeeltes bij.
  4. Doe de helft van het beslag in een springvorm (ca 24 cm)
  5. Meng de noten met een half kop suiker en de kaneel door elkaar. Doe de helft hiervan over het beslag.
  6. Verspreid de rozijnen over de notenmix.
  7. Het resterende beslag over de rozijnen lepelen, voorzichtig uitspreiden.
  8. Doe de rest van de notenmix erover. Ietsje aandrukken met lepel.
  9. Bak ca. 35 tot 40 min. op 175 gr. C.
  10. Snij de koffiecake in stukken en serveer warm.